發文 註冊 登入
其他

澳洲工作假期找伴

5 1241
henry5starmath7
舊 2017-05-07, 01:01
目的地: 澳洲   時間: 2017年7至9月   
5/7更新

我係香港男生Henry, 今年28歲,已經申請左澳洲工作假期簽證,計劃最快2017年9月到澳洲打工,首選係悉尼,墨爾本,布里斯本呢三大城市。我希望可以搵到一些志同道合同我一齊去澳洲旅遊及租房(我不會要求全部必須來自香港,澳門,中國大陸,台灣)。我唔想長期一個人租房住浪費金錢,澳洲租金太貴一個人簡直負擔唔起。住shared house也可以。

請問這裡有沒有計劃係2017年7到9月出發去澳洲Working Holiday既人?如果有既話,煩請你們加我Wechat ID henry5starmath, Facebook henrytam19890102hk, Line ID henry5starmath1. 就算唔可以同期出發都唔緊要,做住朋友先喇,最多到左之後我地再會合,情況可以既更加歡迎一齊合租。

題外話,我係單身,想真心搵個可以長期發展戀愛既女仔(香港優先,但可視乎實際情況而考慮香港以外地區的女生) 即使你們最後決定不去澳洲,或者改變主意去其他國家打工度假,都歡迎同我做朋友。只要你地願意接受異地戀就無問題,最多等我第時返到香港之後抽多D時間同妳見面喇!
此篇文章於 2017-07-05 14:30 被 henry5starmath7 編輯。
1241 次查看
舊 2017-06-26, 07:53
推,求認識志同道合
Nelson0811
舊 2017-06-26, 16:33
引用:
作者: henry5starmath7 (原文章)
我係香港男生Henry, 今年28歲,已經申請左澳洲工作假期簽證,計劃2017年7至9月到澳洲打工,首選係悉尼,墨爾本,布里斯本呢三大城市。我希望可以搵到一大班人同我一齊去澳洲旅遊同埋租房住(我唔要求一定要來自香港,澳門,中國大陸,台灣)。我唔想長期一個人租房住浪費金錢,澳洲租金太貴一個人簡直負擔唔起。

請問呢度有冇計劃係2017年7到9月出發去澳洲Working Holiday既人?如果有既話,就請你地加我Wechat ID henry5starmath, Facebook henrytam19890102hk, Line ID henry5starmath1. 就算唔可以同期出發都唔緊要,做住朋友先喇,最多到左之後我地再會合,情況可以既更加歡迎一齊合租。

題外話,我係單身,想真心搵個可以長期發展戀愛既女仔。就算你地最後決定唔去澳洲,或者改變主意去其他國家打工度假,都歡迎同我做朋友。只要你地願意接受異地戀就無問題,最多等我第時返到香港之後抽多D時間同妳見面喇!
你好!我打算8月出發!希望可以互相交流一下!
LINE ID: nelson118
舊 2017-07-05, 14:25
推........
舊 2017-07-07, 21:19
推.... 尋找旅伴中....
舊 2017-07-22, 21:26
推... 請問有沒有9月出發的人?