背包客棧自助旅行論壇
發文 註冊 登入
其他

<< 80後尋找旅伴Line Chat Group >>

1 27 2307
yen.travel
舊 2019-07-31, 19:46
目的地: Anywhere   時間: Anytime   人數: Anyone   
大家有無試過轉工前臨時有空檔可以去個旅行,又或者 HR 忽然提醒你原來仲有唔少 AL 要快快清假 etc ..... 但太急就唔到身邊既人一齊去?

呢個 group 就係希望同我一樣會有呢 d 情況既人一齊認識一 d 旅行 partner 可以隨時隨地都揾到旅伴起行。

先小人後君子,簡單要求如下:

1. 我係女生,所以都希望女生優先,個性隨和好相處,謝絕公主病朋友

2. 本人無咩規劃能力亦無車牌,如果你好有想法好鍾意規劃,特別係想去遠 d 既地方自駕遊而想揾旅伴同行分擔下旅費車費之類,好歡迎你加入 share 同約下黎緊既旅程,畢竟好多地方有揸車都會方便好多

3. 同上,正因為我咩規劃能力,所以如果你同我一樣不過唔想自由行只想簡單地揾個旅伴一齊跟團,我亦唔抗拒,歡迎你入黎一齊研究下

4. 旅行習慣唔係豪花但亦唔係窮遊,如果你非貴酒店唔住 / 每餐都非 fine dinning 唔食,又或者只想住青年旅館 / 每餐都想自己煮 etc ... 可能我地未必會好夾

5. 謝絕任何推銷廣告,請唔好浪費大家時間

6. 非誠勿擾

如果有興趣 join,歡迎留低 Line ID 或者 pm 我

**p.s. Line上 profile pic 見唔到人或者太似假相既請原諒我都唔會加你
感謝 1
2307 次查看
lily0412
舊 2019-08-01, 12:02
我是女生,目前是要去名古屋,如果你ok可以加line討論
Line:lilyhuang0412
ac_fyw
舊 2019-08-06, 21:11
引用:
作者: yen.travel (原文章)
大家有無試過轉工前臨時有空檔可以去個旅行,又或者 HR 忽然提醒你原來仲有唔少 AL 要快快清假 etc ..... 但太急就唔到身邊既人一齊去?

呢個 group 就係希望同我一樣會有呢 d 情況既人一齊認識一 d 旅行 partner 可以隨時隨地都揾到旅伴起行。

1. 我係女生,所以都希望女生優先,個性隨和好相處,謝絕公主病朋友

2. 本人無咩規劃能力亦無車牌,如果你好有想法好鍾意規劃,特別係想去遠 d 既地方自駕遊而想揾旅伴同行分擔下旅費車費之類,好歡迎你加入 share 同約下黎緊既旅程,畢竟好多地方有揸車都會方便好多

3. 同上,正因為我咩規劃能力,所以如果你同我一樣不過唔想自由行只想簡單地揾個旅伴一齊跟團,我亦唔抗拒,歡迎你入黎一齊研究下

4. 旅行習慣唔係豪花但亦唔係窮遊,如果你非貴酒店唔住 / 每餐都非 fine dinning 唔食,又或者只想住青年旅館 / 每餐都想自己煮 etc ... 可能我地未必會好夾

6. 非誠勿擾

如果有興趣 join,歡迎留低 Line ID 或者 pm 我

**p.s. Line上 profile pic 見唔到人或者太似假相既請原諒我都唔會加你
Hello 也是80 後女生
沒有駕照
但planning 不差,但請給我足夠時間做planning
my Line: ac_fyw
Thanks!
WTWTG
舊 2019-08-07, 16:08
iloverichrdchan
caryoyu
舊 2019-08-24, 19:56
有興趣,我是香港女生,但是沒有車牌,可以加入?
Line:kalilam123
Dorothylai0702
舊 2019-09-04, 14:27
我是80後...
我的line:dorothylai0702
swonder
舊 2019-09-05, 01:33
Line ID: thompson.daphniz
Male if you dont mind
travel3
舊 2019-09-05, 12:22
你好,80後香港男生,想加入,有多年及多國自駕遊經驗
line id: 2548ky
Shizuku2019
舊 2019-09-16, 23:22
有興趣,已 PM 你,謝謝。
vanlo
舊 2019-09-26, 20:32
80後男生: line: daliurren
cy.ng5890
舊 2019-10-11, 15:12
Pls add line id: chiying85
muklinghk
舊 2019-10-20, 13:29
引用:

6. 非誠勿擾

Pm咗你
Kim.C
舊 2019-11-02, 21:22
香港男生: line: kim3c
常到日本,加拿大 ,台灣自駕遊,有興趣一起遊歷世界
karenleung0711
舊 2019-11-05, 00:13
Pm detail
Vkoc72
舊 2019-11-05, 02:24
引用:

6. 非誠勿擾

香港男生, 尚自駕外遊
LINE : vkoc72