背包客棧自助旅行論壇
發文 註冊 登入
證件

馬來西亞陸路進泰國簽證問題

42 56 4000
sisqo0820 sisqo0820 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Nepal
舊 2019-07-31, 11:13
各位旅行達人你們好,我想詢問一下,因為我在網路上看了好多資訊,但是都沒有一個確切的答案,因為泰國的簽證政策好像一改再改,我目前查到的資訊都是兩年前的...

而且近期的泰簽也改的我看的頭昏眼花@.@
由於我目前人在印尼,之後會前往新加坡和馬來西亞,突然覺得一路進泰國好像也不錯⋯⋯但說泰國簽證真的卡關卡很久。

新請問一下各位達人:

現在的簽證到底有幾種申請方式?
然後像我這樣可以申請觀光簽嗎?(30天)
還是只能申請落地簽?(15天)但是落地簽現在好像又有電子落地簽和一般落地簽.....像我想從馬來西亞陸路進泰國,到底該怎麼申請簽證?
此篇文章於 2019-08-01 11:43 被 sisqo0820 編輯。
4000 次查看
aceh
舊 2019-08-04, 22:55
Visa on arrival now is free to republic of Taiwan passport holders.that s the best deal for u as Taiwanese are eager to save money for their travel always at all costs.
At Thai Malaysia border,just show a flight departure reservation plus form one photo , that's enough.pls do not give any tea money bribes to Thai immigration staffs as they are already too rich financially.

For evisa Thailand u need to spend money online.for normal tourist visa from Thai Consulates in Indonesia also needs spend 20 to 30$.3 to4 days waiting.u leave passport to travel agent will spend 45$.
感謝 1
aceh
舊 2019-08-04, 23:03
Pity republic Taiwan still doesn't sign mutual visa waiver treaty with Thailand yet,making Taiwanese travellers suffering too much...
感謝 1
sisqo0820 sisqo0820 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Nepal
舊 2019-08-05, 11:25
If I apply for a visa at the border between Malaysia and Thailand, I only can stay in Thailand for 15 days, right? So if I want to apply for a 30-day tourist visa, I only can go to the travel agency or a Thai office to apply?
yusu614
舊 2019-08-06, 10:19
去年8月時候從黑木山入關,當時被收了2000泰銖落地簽證費用以及被黑的800泰銖小費(當時付了"服務費"+一張照片他就幫你處理好),若你不給800小費,穿制服的海關直接刁你落地簽所需的資料(例如:住宿證明不可以手機出示,要紙本或照片尺寸),他有100個理由刁難你,現在可能辦落地簽免費,但所謂的服務費(小費)可能還是會被黑...就看您要不要花錢簡單快速通關...
感謝 2
舊 2019-08-06, 10:26
引用:
作者: yusu614 (原文章)
去年8月時候從黑木山入關,當時被收了2000泰銖落地簽證費用以及被黑的800泰銖小費(當時付了"服務費"+一張照片他就幫你處理好),若你不給800小費,穿制服的海關直接刁你落地簽所需的資料(例如:住宿證明不可以手機出示,要紙本或照片尺寸),他有100個理由刁難你,現在可能辦落地簽免費,但所謂的服務費(小費)可能還是會被黑...就看您要不要花錢簡單快速通關...
我應該是從巴東勿剎進。

我是很常聽到要塞錢,但是800也太多了吧!!我聽到的機會都是幾塊美金而已欸...如果真讓我遇到了.....我應該會跟他耗吧
感謝 1
yusu614
舊 2019-08-06, 10:53
引用:
作者: sisqo0820 (原文章)
我應該是從巴東勿剎進。

我是很常聽到要塞錢,但是800也太多了吧!!我聽到的機會都是幾塊美金而已欸...如果真讓我遇到了.....我應該會跟他耗吧
哈哈,因為當時沒準備說走就走,完全殺不了價(海關說不給錢,你就回大馬吧)只能被宰了XD
感謝 1
舊 2019-08-06, 11:33
引用:
作者: yusu614 (原文章)
哈哈,因為當時沒準備說走就走,完全殺不了價(海關說不給錢,你就回大馬吧)只能被宰了XD
哇?這麼狠?直接說不給錢就你就回大馬?如果他這樣跟我說的話⋯那我應該就會回去了吧 反正15天的落地簽證本來就不是我的計畫。但是如果我是拿到30天的觀光簽證⋯那我應該也是只能乖乖繳錢了
yusu614
舊 2019-08-06, 14:32
引用:
作者: sisqo0820 (原文章)
哇?這麼狠?直接說不給錢就你就回大馬?如果他這樣跟我說的話⋯那我應該就會回去了吧 反正15天的落地簽證本來就不是我的計畫。但是如果我是拿到30天的觀光簽證⋯那我應該也是只能乖乖繳錢了
是的,邊界海關就是很強硬(雙手一攤)!
祝您旅遊順利,然後再分享相關訊息喔^^
感謝 1
aceh
舊 2019-08-06, 16:27
Pls. Avoid

Bukit Kayu Hitam

Border crossing point...
感謝 1
aceh
舊 2019-08-06, 16:27
Padang Besar is better for u.
感謝 1
aceh
舊 2019-08-06, 16:31
If u are lorry driver and offering logistics services between Thailand Malaysia,then hitam might save u a bit of time ,but always traffic jams, corruptions.
U should call Malaysian cink transport minister Anthony Loke
to sovle the problems here,would he spare time to read backpackers.com.tw?
https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/06/...s-in-bukit-kayu-hitam/
aceh
舊 2019-08-06, 16:41
https://www.kwongwah.com.my/20190331/%E6%B3%B0%...%BE%E5%86%8D%E5%B1%95/

U can't expect Thai junta doing anything positively yet so far yet.no fair election in Thailand yet so far.
感謝 1
aceh
舊 2019-08-06, 16:44
感謝 1
aceh
舊 2019-08-06, 16:48
感謝 1