背包客棧自助旅行論壇
[紐西蘭打工渡假]請問一下各位,簽證申請後收到的2封信中client number 是不是都不同的?謝謝...
訂房比價
首頁 論壇 攻略 機票比價 訂房比價 優惠專區 會員相簿 景點地圖 背包幫 搜尋 今日新文章 註冊 登入論壇
回覆   發表新主題

主題工具
Natalie723 Natalie723 目前離線
背包客
感謝: 0次/0篇
註冊日期: 2019-04-04
舊 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-04, 22:46

請問一下各位,簽證申請後收到的2封信中client number 是不是都不同的?謝謝
被閱讀4397次
回覆時引用此篇文章
Yokoyip Yokoyip 目前離線
流浪漢
感謝: 1次/1篇
舊 回覆: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-05, 01:11

我也是今年申請 但是两個number都是一樣的
回覆時引用此篇文章
lekeita lekeita 目前離線
背包客
註冊日期: 2017-05-10
舊 回覆: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-05, 09:19

我也收到兩封email, client number 是不一樣的
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-05, 12:31

引用:
作者: lekeita (原文章)
我也收到兩封email, client number 是不一樣的
那你打算問一下紐西蘭那邊嗎?但我今日收到個reminder letter是第二封個clinet number,所以係咪以呢個為標準?
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-05, 15:54

引用:
作者: Natalie723 (原文章)
那你打算問一下紐西蘭那邊嗎?但我今日收到個reminder letter是第二封個clinet number,所以係咪以呢個為標準?
今日收到既REMINDER, 我都係顯示第2個CLIENT NUMBER.
不過我琴日都SEND左EMAIL去移民局問,哈哈
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-05, 21:05

引用:
作者: lekeita (原文章)
今日收到既REMINDER, 我都係顯示第2個CLIENT NUMBER.
不過我琴日都SEND左EMAIL去移民局問,哈哈
哦,移民局覆左你未?
回覆時引用此篇文章
janlowingyi janlowingyi 目前離線 janlowingyi 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Hong Kong
背包客
註冊日期: 2012-08-11
舊 回覆: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-05, 22:15

如果仲未收到reminder letter係咩意思。。。。。。,
回覆時引用此篇文章
TszYau TszYau 目前離線 TszYau 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Taiwan
流浪漢
註冊日期: 2018-04-02
舊 回覆: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-05, 23:58

今日收到叫我補 INZ 1220 ,
請問知唔知幾時會收到要體檢既信?
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-06, 10:05

引用:
作者: janlowingyi (原文章)
如果仲未收到reminder letter係咩意思。。。。。。,
睇下郵箱既垃圾桶有無?
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-06, 10:05

引用:
作者: TszYau (原文章)
我係當天收到,你睇下郵箱既垃圾桶有無?
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-06, 16:28

引用:
作者: Natalie723 (原文章)
哦,移民局覆左你未?

佢地應該無甘快覆到
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-06, 16:29

引用:
作者: TszYau (原文章)
應該同一封email有講埋個噃
回覆時引用此篇文章
GN02312098 GN02312098 目前離線
背包客
註冊日期: 2019-04-07
舊 回覆: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-07, 03:57

4月4香港開放紐西蘭申請
我前日成功申請紐西蘭Working holiday ... 好興奮!
預約左星期一照X-Ray 我見網上D人話要交INZ 1096 同 INZ 1007兩份表!係咪兩份都要做檢查架。但係官方Send俾我又只係叫我做INZ 1096⋯
歡迎加Wechat討論
Wechat:FungNg1989
回覆時引用此篇文章
whvstore 的頭像
whvstore whvstore 目前離線 whvstore 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Australia
背包高手
感謝: 8次/7篇
註冊日期: 2016-12-28
舊 回复: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-07, 11:33

以最新的那份为准,他们去年更新了系统,但是没有完全改过来,所以每次都发了两份通知
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 回复: 2019年紐西蘭打工度假簽證 - 2019-04-07, 20:23

引用:
作者: whvstore (原文章)
以最新的那份为准,他们去年更新了系统,但是没有完全改过来,所以每次都发了两份通知
哦,唔該。我都發左郵件去問移民局!
回覆時引用此篇文章
回覆   發表新主題

主題分類清單
遊記行程交通住宿景點購物飲食
金錢證件其他全部
主題工具
論壇跳轉
主題工具