背包客棧自助旅行論壇
[亞西綜合]請問烏茲別克的 e Visa, 用香港護照可否申請呢?用人說可以click "CHINA" 來申請,不需要LOI, 以上的是否正確?Many thanks!...
首頁 論壇 攻略 機票比價 訂房比價 旅遊相簿 會員相簿 景點地圖 背包幫 搜尋 今日新文章 註冊 登入論壇
回覆   發表新主題

主題工具
Keitravel Keitravel 目前離線 Keitravel 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Hong Kong
背包客
感謝: 0次/0篇
註冊日期: 2018-10-20
舊 烏茲別克 e Visa香港護照?? - 2019-02-04, 13:31

請問烏茲別克的 e Visa, 用香港護照可否申請呢?用人說可以click "CHINA" 來申請,不需要LOI, 以上的是否正確?

Many thanks!
被閱讀1169次
回覆時引用此篇文章
smyoj smyoj 目前離線 smyoj 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Hong Kong
背包高手
感謝: 12次/10篇
註冊日期: 2010-05-02
舊 回覆: 烏茲別克 e Visa香港護照?? - 2019-02-18, 15:05

正確, 上年就係咁申請成功~
回覆時引用此篇文章
kong1682004 kong1682004 目前離線 kong1682004 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Hong Kong
流浪漢
註冊日期: 2019-04-08
舊 回覆: 烏茲別克 e Visa香港護照?? - 2019-04-08, 13:38

引用:
作者: smyoj (原文章)
正確, 上年就係咁申請成功~
請問申請E-Visa 在填寫烏茲別克地址一欄,是填寫什麼地址?
回覆時引用此篇文章
HOHOTRAVEL HOHOTRAVEL 目前離線 HOHOTRAVEL 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Hong Kong
客棧之光
感謝: 279次/249篇
註冊日期: 2007-10-18
舊 回覆: 烏茲別克 e Visa香港護照?? - 2019-04-10, 17:11

請問如果使用BNO是否不論陸路空路都是免簽證入境??
回覆時引用此篇文章
Keitravel Keitravel 目前離線 Keitravel 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Hong Kong
背包客
舊 回覆: 烏茲別克 e Visa香港護照?? - 2019-04-18, 09:39

引用:
作者: HOHOTRAVEL (原文章)
請問如果使用BNO是否不論陸路空路都是免簽證入境??
應該不是,因為不是英國Passport. 如果你只去幾天的話,應該可以用香港Passport 攞落地簽證
回覆時引用此篇文章
yu6224 yu6224 目前離線
背包客
註冊日期: 2014-06-03
舊 回覆: 烏茲別克 e Visa香港護照?? - 2019-05-06, 12:38

但現在有了"hong kong"的選項,還是選china嗎?
回覆時引用此篇文章
dreamer13829 dreamer13829 目前離線
背包客
感謝: 3次/3篇
註冊日期: 2007-05-08
舊 回覆: 烏茲別克 e Visa香港護照?? - 2019-05-15, 21:41

引用:
作者: yu6224 (原文章)
但現在有幾了"hong kong"的選項,還是選china嗎?
約2星期前在鳥滋別克Kokand遇到一位持BNO 成功免簽証入境鳥滋別克香港女子,佢話好順利。本人覺得係因為大多數關員唔識英文所以當BNO 係正式英國護照(我剛用BNO由Pamir Highway 由塔吉克入境吉爾吉斯都順利,個關員想問我問題要查字典,最後都無問), 陸路入境可以一試,持BNO唔好坐飛機入,隨時上唔到飛機。
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 烏茲別克 e Visa香港護照?? - 2019-05-15, 22:30

引用:
作者: yu6224 (原文章)
但現在有了"hong kong"的選項,還是選china嗎?
唔好意思有啲遲,如果有Hong Kong嘅話就選擇Hong Kong啦不過因為以前Hong Kong呢個選擇淨係可以係transit Visa. Enjoy Uzbekistan!
回覆時引用此篇文章
回覆   發表新主題

主題分類清單
遊記行程交通住宿景點購物飲食
金錢證件其他全部
主題工具
論壇跳轉
主題工具