背包客棧自助旅行論壇
[瓜地馬拉]請問罪近有人用BNO入境Guatemala嗎?thanks ;)...
訂房比價
回覆   發表新主題
Nickelay Nickelay 目前離線
背包客
感謝: 0次/0篇
註冊日期: 2017-07-05
舊 BNO入境瓜地馬拉 - 2017-09-04, 13:38
請問罪近有人用BNO入境Guatemala嗎?thanks
被閱讀1332次 Like
回覆時引用此篇文章
spham spham 目前離線
客棧之光
感謝: 465次/246篇
註冊日期: 2009-05-04
舊 回覆: BNO入境瓜地馬拉 - 2017-09-05, 03:37
琴日係Belize Benque陸路入
關員睇左係BNO,再睇伯利兹出入境章
就吸印走人
電腦都唔洗入資料
整個過程十秒左右
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: BNO入境瓜地馬拉 - 2017-09-05, 04:35
引用:
作者: spham (原文章)
琴日係Belize Benque陸路入
關員睇左係BNO,再睇伯利兹出入境章
就吸印走人
電腦都唔洗入資料
整個過程十秒左右
Thanks! 你係坐express bus直接去,定係當地chicken bus入Guatemala再轉車?
我明天諗住去Flores.
回覆時引用此篇文章
spham spham 目前離線
客棧之光
感謝: 465次/246篇
註冊日期: 2009-05-04
舊 回覆: BNO入境瓜地馬拉 - 2017-09-05, 05:59
引用:
作者: Nickelay (原文章)
Thanks! 你係坐express bus直接去,定係當地chicken bus入Guatemala再轉車?
我明天諗住去Flores.
我係San Ignacio出發
坐local bus去Benque
然後行兩公里去border
Belize離境税40BZD
出境之後左手邊係危地馬拉入境
左手面條龍係入境
入完境過橋第一個街口轉左
前少少就會見到Collectivos Terminal
去Santa Elena 30Q
d車唔會入Flores,所以唔好講去Flores
佢會收40Q
到左之後沿住大路向北去20分鐘就到Flores
唔想行可以搭tuk tuk
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: BNO入境瓜地馬拉 - 2017-09-07, 11:38
引用:
作者: spham (原文章)
我係San Ignacio出發
坐local bus去Benque
然後行兩公里去border
Belize離境税40BZD
出境之後左手邊係危地馬拉入境
左手面條龍係入境
入完境過橋第一個街口轉左
前少少就會見到Collectivos Terminal
去Santa Elena 30Q
d車唔會入Flores,所以唔好講去Flores
佢會收40Q
到左之後沿住大路向北去20分鐘就到Flores
唔想行可以搭tuk tuk
Thanks a lot! 今天剛到Flores, 你的行程是怎樣啊?inbox你訊息吧
回覆時引用此篇文章
回覆   發表新主題

主題分類清單
遊記行程交通住宿景點購物飲食
金錢證件其他全部
主題工具
論壇跳轉