背包客棧自助旅行論壇
發文 註冊 登入
十月

組團去西藏

6 1450
Ellen.cz
舊 2016-09-24, 22:11
目的地: 西藏   時間: 10月尾   人數: 未定   預算: 5000-8000   
Hello!一個90後女生,想組團去西藏朝聖(初次)!本人喜歡音樂、運動、咖啡同睇書,希望有人一起同行,具體行程沒有規劃,歡迎一起討論。
1450 次查看
魚蛋魚旦
舊 2016-09-24, 23:37
你好,我都係90後香港女仔,想10月尾或11月頭入藏,希望搵個香港女仔同行可以互相照應
crystalyan20
舊 2016-09-25, 21:56
Hallo 你有冇興趣join一齊出發
時間都係10月尾左右
sandychubo
舊 2016-10-02, 23:57
我Sandy同朋友N會16-27/10係西藏
預算19號起包車至25/26號。
想搵人拼我地架車呀~~ 我地暫定左以下路線:

day1 (19/10):拉薩>羊湖 (宿:湖口藏家)
day2 (20/10):羊湖,卡若拉冰川,莫普雍措,江孜 ,薩迦
day3 (21/10):薩迦,絨布寺,珠峰大本營 (宿:絨布寺)
day4 (22/10):珠峰大本營日出,日喀則
day5 (23/10):日喀則,羊八井,納木措 (宿:納木措)
day6 (24/10):納木措,拉薩

如果有人同我地拼,大家成本低左,可以加多最多一兩日行程去唔同地方。
另外珠峰大本營10月20日開始就無得住,要住係絨布寺招待所啦。
行程可以再傾~~~

歡迎男男女女但必須為港澳居民,因西藏規定同組遊客內如有任何一人持海外護照則全團被視為外國遊客,需申請入藏紙,邊防證及聘請導遊)多謝見諒。

車既成本係1500rmb/日,包師父的食宿、油費、停車費、修車費等

另收珠峰400rmb/輛進山費
邊防證未計 我地自己既食宿未計 但師父可代訂。
有7個吉位減除司機後,所以最多可以拼多5個人 :D

如果有興趣可以pm我再add我whatsapp
或者Line/WeChat: sandychubo
Yulachan16
舊 2016-10-04, 08:14
幾時出發?我都想去好耐
完全零經驗
samhoo1120
舊 2016-10-22, 11:20
hi~我澳門80後, 10月尾至11月頭有假, 可加wechat: samhoo1120, 有到過川西, 雨崩等藏區經驗, thanks.
katychibi
舊 2019-03-12, 16:04
您好~我是90後香港女生
同樣有意10月到西藏旅行
日數不定,大家可互相配合
Line ID: katychibi