背包客棧自助旅行論壇
發文 註冊 登入
購物

韓國是否必需拿工作/WORKING HOLIDAY 才能工作?

4 2653
許樂
舊 2013-03-01, 00:01
請問有沒有一D係比TEMP VISA 既工作?
唔一定有錢.工作換宿都OK!!!!

其實我係申請左WORKING HOLIDAY 去日本.
只是想偷當中一至三個月黎體驗韓國生活~!
不知會唔會有一D打工換食宿既工作?
PS.唔識韓語,但國語流利的香港人~
但有興趣了解韓國文化和韓語(因為我見那些日本人學韓語,韓國人學日本語超快)

謝謝
2653 次查看
~曉曉~
舊 2013-03-01, 10:46
引用:
作者: 許樂 (原文章)

但有興趣了解韓國文化和韓語(因為我見那些日本人學韓語,韓國人學日本語超快)

謝謝
一般旅遊visa 應該不可以打工吧...
揪揪Claire
舊 2013-03-01, 10:51
引用:
作者: 許樂 (原文章)

謝謝
如果你只是想要換宿
可以上韓國woof的網站
很多農場都有喔 只是不在市中心,在一號線那邊
許樂
舊 2013-03-01, 12:58
引用:
作者: 揪揪Claire (原文章)
如果你只是想要換宿
謝謝你~我去看看~
要有一定的韓國語要求嗎?
emma5104
舊 2013-03-15, 23:31
引用:
作者: 揪揪Claire (原文章)
如果你只是想要換宿
有沒有不需要加入 woof 就可以去的農場啊?