背包客棧自助旅行論壇
發文 註冊 登入
其他

2020杜拜世界博覽會,台灣有參展嗎?

4 1010
FriendSky FriendSky 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Taiwan
舊 2020-01-21, 17:32
2020杜拜世博會資訊可參考這個懶人包:http://bit.ly/2TGUgPe
世界博覽會每5年舉辦一次,上一次是2015年在義大利米蘭,台灣也有民間團體組團去參展,這次世博會辦在杜拜,今年10月就要開幕了,但還沒注意到台灣有政府單位或民間團體有所行動,所以這一次台灣準備缺席了嗎?
1010 次查看
J1u2 J1u2 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Taiwan
舊 2021-04-18, 15:23
請問有人組2021杜拜世博會的團嗎?
sy81071981
舊 2021-08-03, 01:21
想問下而家仲有冇搞
因為想而家book飛機票去
我是香港人
想問下有冇亞洲朋友會一齊過去呢
我想睇開幕典禮
唔知而家仲有冇搞這個活動
還是已經縮細
希望有
咁啱一齊去的朋友請聯絡我
sy81071981@yahoo.com.hk
Whatsapp 91701981
謝謝有心一同去世界博覽學野的人
x2036457 的頭像
x2036457
舊 2021-08-14, 04:23
引用:
作者: sy81071981 (原文章)
想問下而家仲有冇搞
因為想而家book飛機票去
我是香港人
想問下有冇亞洲朋友會一齊過去呢
我想睇開幕典禮
唔知而家仲有冇搞這個活動
還是已經縮細
希望有
咁啱一齊去的朋友請聯絡我
sy81071981@yahoo.com.hk
Whatsapp 91701981
謝謝有心一同去世界博覽學野的人
有的
當地廣告亦都如火如荼地進行當中國
阿聯酋航空亦都推出買機票送門票等優惠
規模大細就不得而知
但是當地民生經濟已全面恢復
確診數雖然每日以1000多例增長,但是死亡率極低,所以各類活動、展覽都是正常舉行的
sy81071981
舊 2021-08-28, 03:22
有新進展話我聽

因為剛有確診杜拜回港

可能會因此回港要檢疫21天

可能我需要改期去

如果有人去咗話我聽會唔會所有博覽會關門

或是全部係視像會議