背包客棧自助旅行論壇
[曼谷及泰國中部]阿聯酋A380商務艙, 有錢嘅航空公司真係唔同d, 每人座位都有一個mini bar, 唔夠飲, 可以走去空中lounge, 飲飲, ...因為有風景睇, 阿聯酋服務可以接受, 至少唔會好似上次坐因航, 斯里蘭卡回港個次就算坐商務艙, 黑色皮膚嘅空中女服務員都唔比影相拍片.
訂房比價
首頁 論壇 攻略 機票比價 訂房比價 優惠專區 會員相簿 景點地圖 背包幫 搜尋 今日新文章 註冊 登入論壇
回覆   發表新主題

主題工具
xbox1997 的頭像
xbox1997 xbox1997 目前離線
背包客
感謝: 9次/8篇
註冊日期: 2015-11-27
舊 [商務艙體驗] Emirates A380-800 EK384 BKK-HKG商務艙體驗 MV - 2019-10-10, 10:16

阿聯酋A380商務艙, 有錢嘅航空公司真係唔同d, 每人座位都有一個mini bar, 唔夠飲, 可以走去空中lounge, 飲飲, 仲可以請調酒師整背雞尾酒都得. 洗手間做大事都可正因為有風景睇, 阿聯酋服務可以接受, 至少唔會好似上次坐因航, 斯里蘭卡回港個次就算坐商務艙, 黑色皮膚嘅空中女服務員都唔比影相拍片.
1 被閱讀363次
回覆時引用此篇文章
thaisuki thaisuki 目前離線 thaisuki 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Taiwan
背包高手
感謝: 24次/17篇
註冊日期: 2010-04-14
舊 回覆: [商務艙體驗] Emirates A380-800 EK384 BKK-HKG商務艙體驗 MV - 2019-10-11, 07:55

引用:
作者: xbox1997 (原文章)
https://youtu.be/S9yuOtsOSZ4
阿聯酋A380商務艙, 有錢嘅航空公司真係唔同d, 每人座位都有一個mini bar, 唔夠飲, 可以走去空中lounge, 飲飲, 仲可以請調酒師整背雞尾酒都得. 洗手間做大事都可正因為有風景睇, 阿聯酋服務可以接受, 至少唔會好似上次坐因航, 斯里蘭卡回港個次就算坐商務艙, 黑色皮膚嘅空中女服務員都唔比影相拍片.
我沒有坐過阿聯酋的商務艙(買不起啊~~) 但以前去過阿聯酋出差兩次(在阿聯酋還保有純樸傳統的時候),我去的時候帆船飯店還正在建,快要完工了,我和其他同事在波斯灣游泳(當地的beach) 可遙見帆船飯店 。現在的阿聯酋已經是中東的 Sin of the city, ha ha。商務艙只座過荷航與長榮(lucky升級的)。
回覆時引用此篇文章
xbox1997 的頭像
xbox1997 xbox1997 目前離線
背包客
感謝: 9次/8篇
註冊日期: 2015-11-27
舊 回覆: [商務艙體驗] Emirates A380-800 EK384 BKK-HKG商務艙體驗 MV - 2019-10-14, 13:04

我買的商務艙很平宜的, A380那麼大, 不做一些活動, 很難滿座. 你利害啊, 很羨慕你可以免費到阿聯酋出差, 免費升等對我講是作夢, 從來未試過啊!!! 我旅遊去過一次, 但我覺得最特別是阿曼, 現在來講去的遊客還是不多, 因為他真的很阿拉伯, 杜拜已變得很現代化. 有興趣可以看看我的影片.

引用:
作者: thaisuki (原文章)
我沒有坐過阿聯酋的商務艙(買不起啊~~) 但以前去過阿聯酋出差兩次(在阿聯酋還保有純樸傳統的時候),我去的時候帆船飯店還正在建,快要完工了,我和其他同事在波斯灣游泳(當地的beach) 可遙見帆船飯店 。現在的阿聯酋已經是中東的 Sin of the city, ha ha。商務艙只座過荷航與長榮(lucky升級的)。
回覆時引用此篇文章
回覆   發表新主題

主題分類清單
遊記行程交通住宿景點購物飲食
金錢證件其他全部
主題工具
論壇跳轉
主題工具