背包客棧自助旅行論壇
[巴西]Citizens of the following countires do not require visas for entry ..., TRINIDAD AND TOBAGO; UNITED KINGDOM, URUGUAY; VATICAN, VENEZUELA.
首頁 論壇 攻略 機票比價 訂房比價 旅遊相簿 會員相簿 景點地圖 背包幫 搜尋 今日新文章 註冊 登入論壇
回覆   發表新主題

主題工具
daren daren 目前離線
客棧之光
旅遊相簿: 72
感謝: 452次/96篇
註冊日期: 2004-05-09
舊 Citizens of the following countires do not require visas for - 2005-12-26, 22:45

Citizens of the following countires do not require visas for entry into Brazil:

ANDORRA, ARGENTINA, AUSTRIA;
BAHAMAS, BARBADOS, BELGIUM, BOLIVIA;
CHILE, COLOMBIA, COSTA RICA;
DENMARK;
ECUADOR;
FINLAND, FRANCE;
GERMANY, GREECE;
HUNGARY;
ICELAND, IRELAND, ISRAEL, ITALY;
LIECHTENSTEIN, LUXEMBOURG;
MALAYSIA, MALTA, MOROCCO, MONACO;
NAMIBIA, NETHERLANDS, NORWAY;
PANAMA, PARAGUAY, PERU, PHILIPPINES, POLAND, PORTUGAL;
REPUBLIC OF KOREA;
SAN MARINO, SOUTH AFRICA, SPAIN, SURINAME, SWEDEN; SWITZERLAND;
THAILAND, TRINIDAD AND TOBAGO;
UNITED KINGDOM, URUGUAY;
VATICAN, VENEZUELA.
回覆時引用此篇文章
客棧之光
舊 How much for extend Brazil visa?? - 2005-12-26, 23:06

How much for extend Brazil visa??

VISA FEES:
Visa fees vary according to nationality:

US$ 35.00- Australia;
US$ 40.00- Canada and Nigeria;
US$ 50.00- Japan and Russia;
US$ 20.00- all other countries;

VERY IMPORTANT:
The Consulate General of Brazil in Los Angeles does not process same day visas. It usually takes from 10 to 12 working days to process your application. During high tourist season (May to July / Oct to Feb) processing times may increase significantly. Please plan accordingly;

Tourist Visas must be used within 90 days from the date they are issued or they become void. Tourist Visas are good for multiple entries for the duration of the visa;

All Tourist Visa holders may only stay in Brazil for up to 90 days, regardless of nationality or the length of time that the Visa is given for. The Federal Police in Brazil may extend this 90-day period, yet stays in Brazil may not exceed 180 days per year under any circumstance;
原文載於: 背包客棧自助旅行論壇 https://www.backpackers.com.tw/forum/showthread.php?t=645#post87974

Visas are officially valid from the date of first entry in Brazil.
回覆時引用此篇文章
客棧之光
舊 巴西簽證LAISSEZ PASSER 注意事項!!!! - 2006-01-27, 03:26

持台灣護照申辦巴西簽證LAISSEZ PASSER條件限制多,在南美辦申請表只有葡文西文,根本看不懂.有時辦事員及簽證官不會說英語.

1.取得簽證後必需90天內入境
2.在LAISSEZ PASSER有效期限 valid until之前必需離境
3.需注意發給天數
4.單次多次入境
5.可延簽一次

持LAISSEZ PASSER入境最好在大的關卡,小關卡移民官可能沒看過,又不會講英語.相關權益就會受損

*至於在有效期限 valid until快到期前延簽,這可能要在詳查相關規定.

LAISSEZ PASSER僅發給特殊的國家,大多在非洲內陸國家疫區,限制相當嚴格.一般國家只有需90天入境,5年多次簽證,是沒有LAISSEZ PASSER的(要多付20usd).
...真搞不清楚我國駐外單位有什麼功能.

Daren@ Las Americas
上傳的縮圖

上傳的圖像

回覆時引用此篇文章
客棧之光
舊 re: 巴西簽證LAISSEZ PASSER 注意事項!!!! fail case .... - 2006-01-27, 03:33

巴西政府真是毫無效率可言,典型的拉丁人,午休時間11:00~2:30,儘管大排長龍,仍然照常休息.辦個簽證要跑好幾趟,約定時間到還沒辦出來,就要再跑一趟.
我申辦巴西簽證註明2006 Jan 15才進入巴西,約2006 Feb 28離開巴西,仍然得到如此簽證2005 Oct 20~ 2006 Jan 19,完成不符我當初之申請....我還花了10天,跑了5次....
巴西簽證要多些耐心仔細.

詳細失敗經驗 .. fail case study

Today, I just tried to entry Brazil from Bolivia bolder. I got reject beacuse my laissez-passer vaild until 1/19 ... only 2 days left.... I doubt the Federal Police Department never see that laissez-passer before..... They asked me going to main Federal Police Department in the centre of town. Result was the same, I only can entry Brazil for 2 days. ... I thought vaild until 1/19 mean I have to entry Brazil in 90days .... yes, I do, but vail until still need to be watch. .... I asked if I can extend in other city. They can´t speak English. They just asked me go back to Bolivia and apply a new laissez-passer.
I was disscussing with some friends cross bolder togther. I was thinking about stay in Brazil illegal or go back to Bolivia. One Brazilian said ¨In Bolivia illegal stay you just need to pay money, In Brazil you maybe go to Jail!!¨......
原文載於: 背包客棧自助旅行論壇 https://www.backpackers.com.tw/forum/showthread.php?t=645#post98036
After back to Bolivia immgration, I spent one hr ask them cancel exit stamp. They was ask me apply Bolivia visa again in the bolder. It´s cost 40usd. ....
Will I apply Brazil visa again in Santa Cruz, Bolivia!? I spent two days from Santa Cruz to the Brazil bolder, and I need to back there again..
Daren after one day Brazil tour ....

ps. laissez-passer is only issue for few countries that Brazil dont think they are countries.
It´s look like a passport, but actually not. It´s cost me 90usd ; 10 days waiting and 5 times to Brazil cosultor. It´s only issue me one time and 30days in Brazil, and I need to entry Brail in 90days after they issue laissez-passer and laissez-passer vaild only 90days. So many limitations....
回覆時引用此篇文章
eleni eleni 目前離線 eleni 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Taiwan
客棧之光
旅遊相簿: 27
感謝: 443次/59篇
註冊日期: 2005-03-26
舊 re: 請教巴西簽證~~~~ - 2006-06-30, 17:31

請教各位先進
小妹我想於今年底去南美流浪至少三個月以上
目前正在研究簽證問題。
會去的國家包括秘魯、巴西、玻利維雅、智利、阿根廷(目前順序還沒排)

已經在站上看了很多資料,
可能會先在台灣拿智利、玻利維亞跟阿根廷簽證。
巴西簽證我上了台北辦事處看過,
要準備好多資料!包括公司保證函(天啊!我要離職去耶誰要幫我保證!)
後來我查了一下美國的巴西使館網址,
他有特別寫給台灣人的laisse-passer
卻不需要給這麼多資料...

我想問請一下
如果我想到南美再辦巴西簽證
請問各位前輩可以給點意見,
要在哪一國拿比較建議?
在南美國家申請巴西簽證
需要公司保證函跟存款證明嗎?

感恩囉
回覆時引用此篇文章
sponge sponge 目前離線
背包客
感謝: 0次/0篇
註冊日期: 2006-08-30
舊 請教申請巴西簽證 - 2006-09-03, 22:28

請問有沒有朋友在澳洲申請過巴西觀光簽證
我前幾天去consulate-general of Brazil in Sydney
問一下申請巴西觀光簽證的細節
辦事人員搞不清楚台灣護照的相關手續
還打電話去大使館問
他最後說還好我現在來問(因為我計畫十一月初去)
他說我的申請要送回巴西去審核
大概要一陣子,依我看巴西的辦事效率 大概要依各月吧
我看幾位前輩 在台灣申請的經驗 好像也沒這莫複雜
有沒有什麼辦法 例如說 去大使館(Canberra)直接申請
因為要是辦不下來 機票就白訂啦
另外 請問各位是一定要機票正本嗎 訂位紀錄可以嗎
回覆時引用此篇文章
sayya sayya 目前離線
背包客
註冊日期: 2006-01-24
舊 巴西簽證 - 2006-09-19, 00:13

我有查辦巴西簽證的規定,覺得很麻煩又很像有點困難,請問有別的方法或管道嗎?還有我該注意什麼?我是要去觀光的,而且巴西簽證好貴喔。
回覆時引用此篇文章
飄之風 流之水 飄之風 流之水 目前離線
背包客
註冊日期: 2006-05-18
舊 re: 巴西簽證 - 2006-09-20, 09:37

你只要把它規定的東西準備好
應該是很麻煩 但是可以辦到
貴是真的
而且他巴西在台辦事處自己亂收灌水的
他們比官方櫃定的巴幣價格要貴兩倍以上
收的錢跟我拿到的收據不符合
但你也耐何不暸它
回覆時引用此篇文章
飄之風 流之水 飄之風 流之水 目前離線
背包客
註冊日期: 2006-05-18
舊 re: 請教申請巴西簽證 - 2006-09-20, 09:57

不行一定要正本 絕對

建議你還是在台灣辦
因為他們最熟悉台灣
如果在國外辦
那就有兩種可能
一是他很愛錢
給錢他就阿莎莉的發給你
二是他很正派
規矩的去詢問這個小島的人民到底要怎麼辦他們的簽證
這樣一來你大概會等到機票過期
所以你自己斟酌
碰碰運氣了
回覆時引用此篇文章
Mario Mario 目前離線
客棧之光
旅遊相簿: 9
感謝: 149次/62篇
註冊日期: 2004-02-09
舊 re: 請教申請巴西簽證 - 2006-09-21, 04:55

根據我的經驗.
在台灣辨巴西簽證反而比較難辨.
我在巴拿馬和瓜地馬拉辨過.
人都沒有去, 表填一填, 簽證就下來了.

據某人在阿根廷辨的經驗更輕鬆.
直接在領事館的電腦裡打打資料就直接發了...

Mario
回覆時引用此篇文章
海洋蟹 海洋蟹 目前離線
背包客
註冊日期: 2006-03-08
舊 我不能在New York申請巴西簽証啦!誰能幫幫我? - 2006-09-22, 03:15

之前7 月在多倫多時 有網友跟我 說因為我還要到美國三個星期,
加上巴西簽証有90天的效期問題,
建議我到紐約辦,
在我準備好所有的東西,
機票也訂好了,
昨天去到NY的巴西領事館…
竟然跟我說"不行!我只能回台灣辦!” :'(
NY的領事館只幫美國人及巴西人辦!

當場差點沒哭出來,
其他在領事館等著辦証件的人都同情的看著我…
可惡~ 但是他們的網頁上並沒有寫任何東西說我不能辦丫
眼看著我的巴西朋友們都在準備所有的一切就等我十月六號去巴西…
有誰能教教我該怎麼做呢?
實在不想醬就放棄了…
回覆時引用此篇文章
globetrotter globetrotter 目前離線
背包客
感謝: 8次/5篇
註冊日期: 2006-07-23
舊 re: 我不能在New York申請巴西簽証啦!誰能幫幫我? - 2006-09-23, 08:46

try Brazilian Consulate in Boston, MA.
or Embassy in Washington DC.

phone them first, to ensure it's possible to apply.
回覆時引用此篇文章
客棧之光
舊 re: 我不能在New York申請巴西簽証啦!誰能幫幫我? - 2006-09-26, 18:07

拿中華民國護照這真是很困難,即使證件齊備,有時還得碰碰運氣
試試其他地點,並強調你已經出國超過3個月,有來回機票.

美國人,日本人去巴西都要簽證.台灣會拿一本Brasil pass....應該還是有機會過的

我在NY辦過 Canada, Mexico 都失敗.... 看來NY不是辦簽證的好地方 :S
good luck

Daren @ Sydney, Australia
回覆時引用此篇文章
sponge sponge 目前離線
背包客
註冊日期: 2006-08-30
舊 re: 請教申請巴西簽證 - 2006-09-29, 18:19

Thanks God,and you guys.....
Finally,I got my Brazil Travel visa!

Just share my experiences to you guys
Actually,they(Brazil gov.) don't accept Taiwan passsport.
so,I need to apply a "LAISSEZ-PASSER "before I apply travel visa.
LAISSEZ-PASSER is like an travel document.And ,they attached their travel visa label inside that document.Not on our little green passport.

Particularly,it required a huge size photo.(5cm x 7cm)
And,it costs me 100AUD.=2500NTD.(in fact,LAISSEZ-PASSER=60AUD plus travel visa=40AUD)
And,it needed 14 working days to issue that document.

Like you guys said,all document need the original.Copies isn't acceptable.

So,next step,I need to apply Agentina Travel visa.
hope everything's fine.
回覆時引用此篇文章
海洋蟹 海洋蟹 目前離線
背包客
註冊日期: 2006-03-08
舊 re: 我不能在New York申請巴西簽証啦!誰能幫幫我? - 2006-10-04, 04:51

謝謝兩位前輩的建議,
我已經順利拿到我的巴西簽証喔!
順便把我的經驗告訴大家。

在那之後星期五我再打電話回多倫多的巴西領事館,
他們也說我應該是可以在美國申請才對,
(但我已經試過了…就是不行…)
但我問他,我是台灣人,我若回多倫多申請可以申請到嗎?
因為我有加拿大的多次出入境的學生簽証。
他說應該是可以,還很好心的給我他的名字
說我若到了,可以找他幫忙。
我馬上說: Thanks a lot, then see you on Monday!
星期日我就坐著灰狗巴士回多倫多了!
坐了14個小時,星期一的凌晨到!
早上馬上就去巴西領事館申請,
一去我就說找那個人,
裡面幾乎都是南美洲人,
只我 一個台灣人,
他也認出我來了,
他叫我不用急,他的同事會幫我處理~
我出示我的機票,因為第二個星期五就要去巴西了,
我問可不可以讓我早一點拿到簽証
(因為我的機票是從美國飛往巴西的,所以拿到簽証後還要回美國)
於是原本要花十天的,
他們用special case幫我處理,
所以文件就要準備兩份,
5×7公分的大頭照要三張,
付了 90元加幣,
星期五我就拿到了簽証!

還跟那位巴西領事館的先生成為了朋友!
原來那位先生之前也因公事去台灣待了二 個月呢!
我真的很幸運~
現在我已回到New Jersey朋友家,
十月6號就要去巴西了!

我只能說…我愛多倫多!
大家若要在美加辦巴西簽証,
可以試試多倫多的!至於美國…就算了吧…
就像我的巴西朋友說的一樣,
「在美國,辦什麼都很困難!」
回覆時引用此篇文章
回覆   發表新主題

主題分類清單
遊記行程交通住宿景點購物飲食
金錢證件其他全部
主題工具
論壇跳轉
主題工具