背包客棧自助旅行論壇
[印尼及巴里島]*Made wijana/semprul*超級準時,有禮拜,有耐性,會照顧我們既大哥哥:-)聯絡方法:Line:balideva Ph...0,000 /10hours IDR 350,000RP/ 5 hours Extra hours + IDR 50,000/hour
訂房比價
回覆   發表新主題
PHOEBELAAM PHOEBELAAM 目前離線
背包客
感謝: 1次/1篇
註冊日期: 2016-06-08
舊 最好的包車司機!! - 2016-06-09, 00:32

*Made wijana/semprul*
超級準時,有禮拜,有耐性,會照顧我們既大哥哥

聯絡方法:
Line:balideva
Phone:62-81353387768
Email : balideva.tourdriver@yahoo.com

剛剛去完bali回來 就立即要打篇讚揚他了~
因為真的很想念bali和我們這個好好的包車司機

.
這次旅行 是我和男朋友第一次到Bali我, 第一天因為很夜先到達 所以無包到車...點知機場既的士..個個都開大口話要收30USD..經過講價後...終於可以10USD去到seminyak ...(不過真係好浪費時間而且仲要去錯地方..)...所以之後個幾日我地都決定請wijana車我地.

第二天wijana好準時的已經在我們住的villa 等我地
不過我地遲左...wijanaJ車我地去了Garuda wisnu kencanna culture park,blue heaven,rock bar 和去了jimbaran 他介紹了晚餐給我們..對住個海好浪漫而且好好食!wijana 開車不但安全穩定而且7人車坐得好舒服!所以搭親我地都會訓下休息下, 不過呢日我地得美金..佢就話可以聽日先比錢-v-**

第三日 我地去左鳥布..wijana又係早到過我地 就算落大雨都唔會遲到. 之後我男朋友話想去超市買撈麵,wijana就介紹了一間好大好平既超市,我地當然去掃貨啦!之後我地去左beachwalk 個邊行下...不過因為食野食遲左...比預定時間耐左..wijana都好有耐性等我地 唔會吹我地 .

第四日 我地去左海神廟,個到真係好靚好特別(must go!),vijana 帶我地去行又幫我地映相,真係好開心!lunch time 我同男友決定同佢一齊食飯仲傾左好多野,之後原本行程要去藍夢島,可惜去到碼頭好多船回程都要早返wijana 陪我地去揾船..睇左好多間公司..最後都決定3點去5點返(好少時間 但宦好想去睇下~)~返到碼頭 船未定 就見丁wijana 他接我地船啊 仲幫我地映相~之後我同男友決定去水明漾行下~佢就車我地去了!

最後一天,我和男友想去動物園...但係我地又遲左起身 有耐性既wijana會笑住等我地..(話說我男朋友個電話跌左落villa既泳池到...用風筒吹左都無用.所以諗住買米令到佢濕氣無咁重啦...wijana好熟路就車我地去一間有米買既便利店...雖然發生左小插曲,但jiana真的很幫助我地)...到動物園會幫我地到前台拎飛~唔識講印尼話都唔怕 因為佢會幫你講:)最後我地準時到達機場 還提點我們不要別人幫我地拎行李,因為要比tips的

每一次去咩地方都唔會車錯 仲好識路咁戴我地去 幫我地打點一切
另外,wijana的英文很好~完全不會怕溝通不到!他有二個小朋友,我也很想見他們哦!回到香港真的很不捨得 他真的很好,想去邊到可以即時戴我地去 !下一次來bali也一定一定會找他!

準時 有禮貌 樂於助人 英文好 回覆快 老實 這個旅程因為有佢所以放心曬!
原文載於: 背包客棧自助旅行論壇 https://www.backpackers.com.tw/forum/showthread.php?t=1742235

收費:IDR 450,000 /10hours
IDR 350,000RP/ 5 hours
Extra hours + IDR 50,000/hour
被閱讀11916次 Like
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 2016-06-09, 12:35
最好的峇里包車司機~~
上傳的縮圖

回覆時引用此篇文章
背包客
舊 2016-06-11, 14:49
想搵熟路 又可以比意見你既司機~快d搵佢啦~
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 最好的包車司機!! - 2016-06-13, 21:46
大家想去邊佢都可以幫你plan下 very good driver!
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 最好的包車司機!! - 2016-06-13, 22:00
HAPPY BALI~
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 2016-06-14, 19:46
引用:
作者: PHOEBELAAM (原文章)
附件 1835245 HAPPY BALI~
More photos of this driver really really good!!!!hope everyone can enjoy Bali trip and have a good driver like him !
上傳的縮圖

回覆時引用此篇文章
背包客
舊 2016-06-16, 18:19
引用:
More photos of this driver really really good!!!!hope everyone can enjoy Bali trip and have a good driver like him !
He is so kind and helpful!
上傳的縮圖

回覆時引用此篇文章
背包客
舊 2016-06-18, 13:10
大家有咩行程都可以問下佢!
上傳的縮圖

回覆時引用此篇文章
背包客
舊 2016-06-18, 13:36
引用:
大家有咩行程都可以問下佢!
知唔知呢到邊到呢 ~就係Nysa dau怕大浪可以去泳池游~個景都一樣咁靚
上傳的縮圖

回覆時引用此篇文章
背包客
舊 2016-06-18, 13:37
引用:
知唔知呢到邊到呢 ~就係Nysa dau怕大浪可以去泳池游~個景都一樣咁靚
Nusa dua 先岩~^_^
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 2016-06-19, 14:47
引用:
Nusa dua 先岩~^_^
Here is blue heaven~~very beautiful and romantic place for wedding! Also infinite swimming pool
上傳的縮圖

回覆時引用此篇文章
背包客
舊 2016-06-23, 19:21
來bali一定要搵佢啊~~~
上傳的縮圖

回覆時引用此篇文章
背包客
舊 2016-06-23, 20:45
架車好新 仲可以開大冷氣 好適合搭長途車既時候訓下教~因為去鳥布都要一個鐘車程~
上傳的縮圖

回覆時引用此篇文章
背包客
舊 2016-06-25, 13:11
his family
上傳的縮圖

回覆時引用此篇文章
背包客