背包客棧自助旅行論壇
[伊豆、箱根、富士]小妹正在計劃在3月尾去箱根+河口湖3天2晚 原本預計使用富士箱根周遊券3天, 但本身住上野,可能用唔包新宿巴士嗰隻週遊券同埋帶小朋友去...gt;叮噹館>回上野定係第一日同第三日調轉, 會比較好啲? 定係轉酒店好D? 如果第一日酒店轉御殿場, 會唔會方便過返去小田原?
訂房比價
首頁 論壇 攻略 機票比價 訂房比價 旅遊相簿 會員相簿 景點地圖 背包幫 搜尋 今日新文章 註冊 登入論壇
回覆   發表新主題

主題工具
NicoleChan814 NicoleChan814 目前離線
流浪漢
感謝: 0次/0篇
註冊日期: 2019-02-15
舊 請教箱根+河口湖3天 - 2019-02-15, 15:19

小妹正在計劃在3月尾去箱根+河口湖3天2晚
原本預計使用富士箱根周遊券3天, 但本身住上野,可能用唔包新宿巴士嗰隻週遊券

同埋帶小朋友去應該唔會浸溫泉,所以兩日都住喺小田原,
如果第一日去箱根, 跟住第二日去河口湖,第三日走嘅時候去埋叮噹館 ,咁樣會唔會好唔順路?因為酒店住喺小田原
第一次去東京,第一次去呢一度, 希望大家可以幫下手
多謝大家

行程
DAY 1 上野>箱根>小田原
DAY 2 小田原>河口湖
DAY 3 小田原>叮噹館>回上野

定係第一日同第三日調轉, 會比較好啲? 定係轉酒店好D? 如果第一日酒店轉御殿場, 會唔會方便過返去小田原?

此篇文章於 2019-02-15 17:50 被 NicoleChan814 編輯。
被閱讀423次
回覆時引用此篇文章
YOKOSO JAPAN TOUR YOKOSO JAPAN TOUR 目前離線
客棧之光
旅遊相簿: 8
感謝: 7,955次/7,097篇
註冊日期: 2010-05-25
舊 回覆: 請教箱根+河口湖3天 - 2019-02-26, 08:09

您好

箱根+河口湖原本三天兩夜也夠緊湊了
您還多加了小叮噹館...
要去小叮噹館也行 但要考慮到行李是跟著跑
這個行程不建議

另外版上看不懂廣東話的人比較多
建議使用普通話來詢問歐
回覆時引用此篇文章
回覆   發表新主題

主題分類清單
遊記行程交通住宿景點購物飲食
金錢證件其他全部