背包客棧自助旅行論壇
[西藏]..........................
訂房比價
首頁 論壇 攻略 機票比價 訂房比價 旅遊相簿 會員相簿 景點地圖 背包幫 搜尋 今日新文章 註冊 登入論壇
回覆   發表新主題

主題工具
ywy811218 ywy811218 目前離線
背包客
感謝: 2次/2篇
註冊日期: 2010-10-10
舊 拉薩長住 - 2012-02-21, 17:28

.......................

此篇文章於 2013-09-21 20:00 被 ywy811218 編輯。
被閱讀3585次
回覆時引用此篇文章
littlefinger littlefinger 目前離線
客棧之光
感謝: 128次/104篇
註冊日期: 2009-01-23
舊 回覆: 拉薩長住 - 2012-02-21, 18:39

喂...我都係香港係係拉薩。仲有個香港女人都係仙足島,不過最遲3月要搬...有無興趣一齊搬出來呀!有就EMAIL我啦!

JAO_YAUCHUNG@MSN.COM
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 拉薩長住 - 2012-02-21, 20:09

你在拉蕯住?工作?
生活費,租金貴嗎?
回覆時引用此篇文章
littlefinger littlefinger 目前離線
客棧之光
舊 回覆: 拉薩長住 - 2012-02-22, 13:08

引用:
作者: ywy811218 (原文章)
你在拉蕯住?工作?
生活費,租金貴嗎?
生活費比香港平。。。。不過係大陸算高消費了。
所以睇你有無興趣一齊搬。。。。不過依家我同我女友仲有個女仔都係想係度發展。都係最少一兩年0架!
回覆時引用此篇文章
背包客
舊 回覆: 拉薩長住 - 2012-02-22, 17:44

引用:
作者: littlefinger (原文章)
生活費比香港平。。。。不過係大陸算高消費了。
所以睇你有無興趣一齊搬。。。。不過依家我同我女友仲有個女仔都係想係度發展。都係最少一兩年0架!
非常有興趣!
不過我啱啱先辭工,要做到三月中,再跟埋D手尾,
都成四.五月la,
但係你三月就要搬la,我唔想拖住你咁耐,
不如到我真係嚟咗拉蕯,我地再約出嚟聚聚喇.
你係我第一個喺拉蕯嘅朋友

ywy811218@gmail.com
健叔叔

(題外話:不知道在台灣網站,這樣的一則純廣東話留言,有多少人完全明白)
回覆時引用此篇文章
客棧之光
舊 回覆: 拉薩長住 - 2012-02-23, 00:01

引用:
作者: ywy811218 (原文章)
非常有興趣!
不過我啱啱先辭工,要做到三月中,再跟埋D手尾,
都成四.五月la,
但係你三月就要搬la,我唔想拖住你咁耐,
不如到我真係嚟咗拉蕯,我地再約出嚟聚聚喇.
你係我第一個喺拉蕯嘅朋友

ywy811218@gmail.com
健叔叔

(題外話:不知道在台灣網站,這樣的一則純廣東話留言,有多少人完全明白)
你太睇少台灣人啦!
或者我瑞落D葯佢地可能就十下十下
係拉薩0既日子你打算HEA幾耐?

喂。。。我晏D PM你呀!
回覆時引用此篇文章
客棧之光
舊 回覆: 拉薩長住 - 2012-02-23, 00:20

去58.COM睇睇啦!
回覆時引用此篇文章
回覆   發表新主題

主題分類清單
遊記行程交通住宿景點購物飲食
金錢證件其他全部
主題工具
論壇跳轉
主題工具