背包客棧自助旅行論壇
[奧地利]各位師兄,請幫忙望下Wien hbf應該係只圖中邊個車站,我係諗住由Vienna 去 Hallstatt ,但google map顯示...站) 去 Wien hbf , 係唔係應該搭U2地鐵線到Karlsplatz ,跟住要轉咩車去Wien hbf, 請各師兄幫忙解答一下
訂房比價
回覆   發表新主題
Dave1123 Dave1123 目前離線 Dave1123 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Hong Kong
背包客
感謝: 0次/0篇
註冊日期: 2017-02-03
舊 Wien Hbf 維也納中央車站 - 2017-02-04, 00:15
各位師兄,請幫忙望下Wien hbf應該係只圖中邊個車站,我係諗住由Vienna 去 Hallstatt ,但google map顯示有兩邊,我有少少混淆,另外就係我酒店(Schottentor站) 去 Wien hbf , 係唔係應該搭U2地鐵線到Karlsplatz ,跟住要轉咩車去Wien hbf, 請各師兄幫忙解答一下
上傳的縮圖

被閱讀8609次 Like
回覆時引用此篇文章
werfen1977 的頭像
werfen1977 werfen1977 目前離線 werfen1977 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Taiwan
客棧之光
感謝: 283次/264篇
註冊日期: 2005-09-16
舊 回覆: Wien Hbf 維也納中央車站 - 2017-02-04, 20:06
別擔心,是同一個車站。。。ㄧ個英文ㄧ個德文名字!btw,地鐵U2換搭U1-Wien Hbf.....
回覆時引用此篇文章
Dave1123 Dave1123 目前離線 Dave1123 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Hong Kong
背包客
感謝: 0次/0篇
註冊日期: 2017-02-03
舊 回覆: Wien Hbf 維也納中央車站 - 2017-02-04, 22:33
引用:
作者: werfen1977 (原文章)
別擔心,是同一個車站。。。ㄧ個英文ㄧ個德文名字!btw,地鐵U2換搭U1-Wien Hbf.....
謝謝你的解答
回覆時引用此篇文章
回覆   發表新主題

主題分類清單
遊記行程交通住宿景點購物飲食
金錢證件其他全部
主題工具
論壇跳轉