背包客棧自助旅行論壇
發文 註冊 登入
其他

澳洲working holiday visa肺炎情況下,仲批唔批?

10 2371
jamkyie
舊 2020-05-17, 12:48
大家好,想問下最近有沒有香港人申請working holiday visa?
本來打算5月份申請,但而家唔肯定仲批唔批, 或者要幾耐左右 ...
email左澳洲局,但無確實回覆只係叫我上網睇,但好似無寫
想問問大家知唔知而家係暫定until further notice定都仲有批緊?thanks!
2371 次查看
carlosleekw
舊 2020-05-17, 16:35
唔會批住 國外申請ge會等國境重開先會繼續審評
就算依家批俾你
你都入唔到境
jamkyie
舊 2020-05-17, 16:53
引用:
作者: carlosleekw (原文章)
就算依家批俾你
你都入唔到境
唔該哂 ! 呢樣官方有無正式公布?
因為我今年9月過年齡限制,都驚趕唔切申請
知道而家入唔到境,本打算申左有1年時間入境
carlosleekw
舊 2020-05-17, 18:01
我都等緊
佢批俾我之後一個禮拜就封左關
jamkyie
舊 2020-05-17, 18:27
引用:
我都等緊
佢批俾我之後一個禮拜就封左關
批左都好呀 ! 有1年時間應該點都解左封
而家得返幾個月 ... 佢一日唔再開放批visa我就無得再申請
Dennislaio24
舊 2020-05-22, 23:33
引用:
就算依家批俾你
你都入唔到境
師兄,想問下你係邊度睇到尼個information既?
Hyg
舊 2020-05-23, 13:05
依家連有proposed to marriage 嘅簽證都唔俾過嚟, 入得嚟嘅PR同公民又唔俾出去, 入到嚟又要坐14日... 估計都應該要一段時間
carlosleekw
舊 2020-05-23, 16:38
引用:
作者: Dennislaio24 (原文章)
師兄,想問下你係邊度睇到尼個information既?
留意澳洲新聞就知
如果想睇中文/廣東話可以去SBS cantonese
regitelttil
舊 2020-06-12, 02:23
我原本都諗住呢幾個月申請!
同埋我都係8月會過申請年齡(臨急抱拂腳 )
不過官網好似都冇講明仲批唔批wh visa
淨係會優先處理啲特別visa申請
我諗都冇望啦

唔知佢會唔會酌情處理返係停辦visa果幾個月過左申請年齡嘅case呢
supersmall supersmall 已通過手機驗證. 門號所屬國家:Hong Kong
舊 2020-08-04, 15:01
我都想知道, 我6月尾完成體檢, 8月頭都會過年齡限制, 咁係咪已經冇可能會批到?
cyyy_yo
舊 2021-01-17, 12:06
我黎緊2月就過年齡😢 唔知有冇得過左都照批返